HOME

                                  OCEAN KAYAK BIG GAME    

 

                

 

Hey Rene,

 

Hier een aantal nieuwe foto's, hoop dat je er wat mee kan.

 

Zo blij als een klein kind met mijn speeltje en gepimt naar eigen inzicht, het multifunctionele geheel Fishfinder      ( rodpotje) ankertouw rol wekt in de praktijk prima.

naar Engels voorbeeld en naar inzicht aangepast  goed instelbaar gemaakt door draaiknoppen, de transducer heb ik trough the hull verlijmt op het scheepsvlak

Na enkele balans testjes de beste plaats gezocht, kabels en doorvoeringen allen waterdicht gemaakt.

 

De Fishfinder wekt in de praktijk prima, beeld bodem goed, zelfs het fish-alarm werkt.
Op Amerikaanse sites valt genoeg te lezen over de verlijming trough the hull

Via het hatchluik "optioneel" maar wel  praktisch voor het bergen van extra spullen, via deze toegang kan je het laagste punt van de kajak bereiken.Ik was in het begin wat sceptisch ( demping van kwaliteit) er is geen voordeel zonder nadeel, het mooiste is natuurlijk via een scupper hole maar dat moet wel passen.

 

Ook het ankeren in 4 mijl stroom is geen probleem, deze Ocean Kayak kan het allemaal en is super stabiel.
Vorig najaar op het marsdiep bij de T1 boei geweest. Een euroviskotter kwam op volle stoom voorbij, met een hekgolf van anderhalve meter en "de ultieme test" Neusje d'r in en geen probleem en een klein vreugde kreetje volgde.

Deze week een kratje op maat gemaakt, vergis je niet in de sparing deze loopt taps alles hierin zeevast bevestigd ook twee nieuwe Rodholders rechtop bevestigd

In de praktijk bevalt dit veel beter dan die scheve vaste uitvoeringen, denk alleen maar aan het in en uitstappen twee kleine sparingen er in en je hengels staan ook nog veel stabieler.

 

 

 Super kratje van Trespa gemaakt met improved rodholders.

Nog een heel klusje,  Zeevast en duurzaam.

Ready for take off.

 

Gr, Harry van Gaans