HOME

                                     WILDERNESS SYSTEMS TARPON 120

                                 

Hallo Rene,

 

Het heeft ff geduurd. Een hele winter wikken, wegen, reviews lezen, doe ik het wel, doe ik het niet.............................

Afgelopen meivakantie de knoop doorgehakt en een viskajak aangeschaft.

 

De keuze is gevallen op de Wilderness Systems Tarpon 120.

Ik heb zowel in de Tarpon 120 als de Ride 135 proefgevaren. Uiteindelijk vond ik de Ride 135 toch wat te breed en te grof om er in je eentje mee op pad te gaan. Ik moet het ook nog op de auto kunnen krijgen en thuis opbergen. En aangezien ik ook al een zeekajak van 4.80 mt. heb liggen moet het allemaal wel een beetje leuk blijven!

De Tarpon 120 is met 12´ (3.60 mt) een mooie maat in de wat kleinere wateren. Je kunt zeer snel omdraaien. De rechtuitsnelheid is niet verkeerd en de stabiliteit is prima! Ik kan zonder problemen achterstevoren in de kajak bij mijn spullen komen.Ik heb ook alle vertrouwen in deze kajak op groot water. Zal e.e.a. ook nog bij ons buitengaats gaan uitproberen op de Eems-Dollard.

Met de zomervakantie zit ik aan een Deense fjord. Ik hoop daar ook mooie momenten te gaan beleven!

 

Hoewel de Tarpons ook in visuitvoering te krijgen zijn heb ik gekozen voor de normale uitvoering. Ik had nl. al twee Scotty hengelsteunen die ik nu zelf heb gemonteerd. Heb de 2 flushmount hengelsteunen alsmede ankerset en kikkertjes los bijbesteld en gemonteerd. Stickertjes erop en klaar is Jos!

 

De transponder van de Eagle 245DS fishfinder heb ik met een zelfbouwconstructie aan de achterspiegel gemonteerd. Hier zaten al twee draadbussen ingegoten dus dat was niet zo moeilijk. Nu simpel even de twee splitpennen verwijderen en de hele transponder kan in het achterluik worden opgeborgen. Het oogt wat kwetsbaar maar ik wil het voorlopig maar ff zo proberen.

 

Het beeldscherm heb ik op een RAM ballmount vastgezet. Hierdoor staat hij niet alleen wat hoger (en daardoor niet meer bedekt door de hengelsteun) maar is tevens in alle richtingen verstelbaar.

De accu heb ik simpel met wat isolatiemateriaal in het vooronder vastgeklemd.

 

Ben er inmiddels tweemaal mee op pad geweest en zeer tevreden. Overigens nog nix gevangen.

 

Ik hoop je binnenkort nog wat actiefoto´s te kunnen toezenden. Indien je de bijgevoegde plaatjes wilt plaatsen op jouw site (toon uw kajak) dan is dat wat mij betreft prima.

 

Veel succes met de verdere ontwikkeling van je site enne......

tight lines!!

 

Met vriendelijke groet,

 

Jos van der Maat

Delfzijl