BLOKKENDAM TESTDAG

 

 

Hobie testdag:

 

Gisteren voor het eerst met de nieuwe hobie aan de binnenkant blokkendam geweest.

Springtij, windkracht zuid/west 6/7 en opkomend tij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De perfecte combinatie om de kajak eens even goed uit te testen dacht ik,  en wat denk je?!

Hij doet het prima tegen de wind en de stroming in, geen probleem!

 

Het enige wat ik wel merkte is dat het roer in zo een sterke stroming niet echt goed werkt, maar goed oefening baart kunst.

 

Maar goed daar gaat les dus met zn nieuwe bootje met de stroming mee naar achteren en vangt zijn eerste hobie baarsjes en plots begint het me daar te onweren en striemende regen, het deed gewoon zeer. Maar goed Les is niet snel bang en voor een gat te vangen dus deze besluit ( achteraf gezien oerstom ) naar het strand te varen om daar even het onweer af te wachten.

Daar aangekomen komt hij erachter dat er een soort zandstorm ontstaan is en dat striemende regen eigenlijk veel vriendelijker aanvoelt.

Toch maar even richting de stenen, omhoog om daar tussen te gaan liggen wachten tot het ergste voorbij is.

Totdat hij ziet dat zijn kano door het zeer snel, stijgende water opgetild en meegevoerd werd ( niet echt een slimme actie dus )

Snel naar de kano en daar naast het bootje op het zand gaan liggen met de capuchon op om toch het zand maar een beetje uit zijn gezicht te houden. In no time zag ik mijn kano veranderen op een zeer goed lijkende zand sculptuur van een hobie, echt perfect nagemaakt.

 

(Foto: M.Bergman, aangezien Lesley mij geen echt duidelijke foto's kon aanleveren...:-)

De wind gaat liggen en ik ga er weer op, bij de bocht aangekomen 1 worp en een mooie aanbeet, een baars van 50cm plus en eventjes onthaken dus.

Vergeet het maar, de haken zitten vast en een kanotrip of 3 geleden heb ik mijn tang al eens aan de Noordzee geschonken.

 

Na heel wat gepiel dreigt de haak dan toch los te komen, maar door al dat geneuzel veel te ver afgedreven en precies boven een rand waar de golven mooi breken!!!!!!!!! 1 grote golf van 1 meter plus ( aan de binnenkant ja!!) en ja hoor voor het eerst in mijn kano carrière ga ik om, en geheel kopje onder met de hengel en de zeebaars nog in mijn hand. Onder de kano door en snel weer boven proberen te komen, wat ook lukt.

Geschrokken maar niet van slag gooi ik de kano recht en pleur alles er weer in ( alles wat ik bij me had dreef rond de kano ) Digitale camera, peddel enz enz

Snel de kajak weer in en ......natuurlijk gewoon verder gevist.

 

Niets meer gevangen want het werd echt te heftig!!!

Normaal heb je wel eens dat je een soort douche krijgt als de golven tegen de blokken slaan maar vandaag is alles anders. De golven slaan er overheen en dat betekent dat er een tonnetje of 2 water plots op je af komt, niet echt comfortabel vissen dus, dit in combinatie met de stroming, is bijna zelfmoord.

 

Maar goed de kajak is uitgetest, en hoe!!!

 

Groeten van een  ( nog steeds ) enthousiaste Hobie kajakvisser

 

Vandaag ga ik er mee snoekbaarzen op het zoete.

 

Groeten, Lesley

 

HOME

 

 

 

 

Peddel terug naar de homepage