HET BEVESTIGEN VAN EEN FISHFINDER.

In principe is het zeer eenvoudig om een fishfinder op de Hobie te monteren, maar je moet er geen probleem inzien om een aantal gaten in de kajak te boren en wat originele zaken aan de kajak iets te veranderen. De foto's zullen meer duidelijk maken dan 1000 woorden.

Ik heb de fishfinder aan de bakboordzijde gemonteerd. Ik gebruikte tot juni2008 een Eagle Cuda 128, maar inmiddels heb ik een Eagle 642 C fishfinder/GPS gekocht. Ik betaalde n de USA slechts 1/3 van de prijs die hij hier in Nederland kost. "Toevallig" ging ik in juni 2008 naar Amerika en kon ik hem daarvandaan meenemen. Maar zelfs als ik hem zou laten opsturen zou ik hem nog veel goedkoper hebben dan hier in Nederland. Even een beetje Global Shoppen en je kan flink geld besparen. "Ja maar wat dan m.b.t. garantie?",  claimen veel winkeliers.  Zelfs als dit ding stuk zou zijn, dan ben ik na aanschaf van een 2e nog steeds voordeliger uit.....

Ik zat even te twijfelen of ik wel een GPS systeem nodig had en niet gewoon kon volstaan met een goede fishfinder, maar ach, het prijsverschil is nihil, dus waarom dan niet een extra GPS met elektronisch zeekaartje er maar direct in? Deze GPS heeft een interne antenne, dus dat is ook eenvoudig voor op de kajak. Ach zo'n ding is misschien een beetje over de top voor een kajak, maar nogmaals, voor deze prijs die ik nu betaald heb, zou ik in Nederland slechts een "simpel"apparaatje hebben kunnen kopen. Dus heb je kennissen in de States, twijfel dan niet.....
Inmiddels heb ik de Eagle getest op een trip op de Oosterschelde en ik ben super tevreden en het is heel wat meer dan een leuk hebbeding. Het elektronische zeekaartje draagt ongetwijfeld bij aan een stukje veiligheid op het water en je ziet jezelf varen op het kaartje en je weet dus exact  waar je bent en hoe je vaart. Gecombineerd met een superscherpe fishfinder is het werkelijk een genot om te gebruiken. Ik heb  een stukje video geschoten: GPS.wmv. Ik heb direct een speciaal kajakkompas  gekocht, die het electronische gedeelte mooi aanvult. Mocht de stroom eens uitvallen.....

Voor een dergelijke systeem heb je nog wel een elektronische zeekaart nodig van het water waar je op gaat varen. In dit geval heb ik van de firma Navionics een (SD)kaartje aangeschaft die je gewoon in de Eagle kan doen. (Navionics Gold) Dit kaartje dekt Belgie t/m Denemarken. Je plaatst hem in de Eagle , start hem en het apparaat geeft na enige seconden direct aan waar je zit. Geweldig toch? De kaartjes zijn tot op de meter nauwkeurig en je kunt ze dus voor allerlei navigatie-doeleinden gebruiken.

 

 


Het kompas is eenvoudig te verwijderen van het luik.

Toen ik de Cuda nog had  moest ik wel even rommelen om de Cuda te bevestigen op  het speciale Scotty "onderstel". Ik heb deze bevestigingsplaat er maar vast opgezet, zodat ik daar later de 642 op kan monteren. In mei zag het er dus nog zo uit:

Achter het montageblokje heb ik een gaatje ingeboord (10mm) waarin ik een plastic stoelpootdopje heb geplaatst, die ik ook heb uitgeboord. Het leek me beter op deze manier zodat het water niet direct het gat in kan lopen. Uiteraard heb ik dit rondom afgedicht met siliconenkit, maar je kunt ook speciale kit gebruiken die ze in scheepvaart gebruiken. Siliconen werkt ook en is stukken goedkoper.

TRANSDUCER

Ik heb even zitten rotzooien hoe en waar ik de transducer zou monteren. Aan de achterzijde kan niet i.v.m. roer en de rondlopende boegvorm. Ook aan de voorzijde lukt het niet, want ik ben bang dat de flippers zorgen voor verstoring van het plaatje door ruis en cavitatie. Het is wel belangrijk dat de transducer in het verlengde ligt van de vaarrichting en t.h.v. bodemvlak-kiel. Ook had ik een speciale zuignap gekocht bij Eagle,waaraan je de transducer kon bevestigen, maar deze constructie zwabberde te veel en dat gaat ook wer ten koste van `het plaatje op het beeldscherm. Ik heb dus gekozen voor de volgende oplossing. De foto zegt genoeg:

Het rondje waar de transducerkabel in verdwijnt was oorspronkelijk bestemd voor het elastiek waar het koord van de peddelhouder in zat. Aangezien ik mijn peddel altijd aan de bakboordzijde bevestig, was dit koord overbodig en heb ik het eruit geboord. Nu kon de kabel er doorheen. Verder naar achteren kon namelijk niet, want dan kom je onderdeks er niet meer bij en je moet toch aan de binnenzijde even een houtje met moer-bout bevestigen, waaraan je het  transducer verlengstuk kunt bevestigen. Dit stukje verlenger heb ik laten lassen.

LET OP: Knip nooit de transducerkabel door, ook al is deze veel te lang, want dat is vragen om moeilijkheden!!

Vervolgens een accuutje gekocht van 7,2 Amp. Deze moet ik wel nog even waterdicht in het vooronder inbouwen. Dat is wel belangrijk, want er komt toch water in de kajak. Vergeet niet een zekering in het circuit op te nemen, het is soms erg vochtig aan boord van onze "schepen".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peddel terug naar de homepage