BLOKKENDAM (half mei 2008) trip 4
 

KUNSTAAS GEBRABBEL

Onder het motto beter nat dan thuis zitten zonder vis, toog ik ik wederom de zuid in. IJmuiden is nog immer crisis en dan maar beter een tijdje rijden. Er kwam een dik regenfront aan had ik al gezien op de regenradar. Ik heb in wezen een gruwelijke hekel aan het vissen in de regen, maar als ik niet zou gaan dan zou ik pas weer na een dikke week (misschien) kunnen. Dan maar nat. Het weer was deze week trouwens niet zodanig dat je iets kon plannen. Maandag stond de trip met de Hobie dealer gepland, maar het stormde die dag, dus deze trip ging niet door.

Bij de Dam aangekomen viel het best mee en eigenlijk heb ik bijna geen regen gehad en zo zie je maar dat een regenradar zich ook wel eens kan vergissen. Aan de buitenkant stond ook weer zo'n walgelijk takkenet en dus werd het de binnenkant. Ik begon met laag water en kwam eigenlijk direct in een schooltje kleine zeebaars, maar die weigerden iets te pakken. Ik zag de plukken duidelijk op mijn schrijvertje. Ik voelde dat mijn plugje de vissen raakte, maar ze gingen keurig opzij om de plug door te laten. Het water was nu al weer veel helderder dan de afgelopen weken en dus wordt de vis kieskeuriger en begint het grote zoeken naar de juiste plug. Uiteindelijk had ik een plugje waar ik enkele kleine baarsjes aan ving, maar ze zwommen steeds ergens anders heen en ik vond ze gewoon te klein om op te blijven "jagen" Ik ving die baarsjes op een 7 cm Ima Farina met erg veel chroom en en groene rug. Het meest frappante is dat dezelfde plug, maar dan met rode rug werd geweigerd! Kennelijk voldeed het rode deel van de plug niet aan de eisen van de baars.

Deze plugjes heb ik standaard bij mij....

Deze pluggen kwamen door de voorselectie......

 

Deze pluggen bleken uiteindelijk te werken, m.u.v. de bovenste rode........

 

Als je zoŽn dag hebt dat je veel moet wisselen lijkt ook veel niet te werken en ga je snel weer iets pakken dat vorige keer wel werkte. Ik vis dan bewust heel lang door met een plug, maar waar je eerst 20 worpen maakt met plug A en niets vang, vangt plug B dan opeens wel. Is het mazzel, is het een momentopname dat je dan net wel goed gooit? Ik heb geen idee....

Ik heb nog even geëxperimenteerd met en enkele haak i.p.v. een dreg aan de voorzijde en ik had daar twee baarzen op, keurig de enkele haak in de bek. Hier gaan we dus even mee door.

Toen de stroming er eenmaal goed in kwam ving ik ook weer enkele grotere baarzen.Op een bepaald moment haakte ik een baars waarvan ik verwachtte dat het een 60er zou zijn, hij ging enorm tekeer en ik pakte alvast mijn videocamera erbij. Ik moest alle zeilen bijzetten om hem uit de stenen te houden. Wat schetste mijn verbazing toen er opeens slechts een 45 cm baarsje naar boven plopte! Ongelooflijk wat een power. Die wil ik wel terugvangen als hij 70 cm is en dus zwemt hij weer.

Over plugjes gesproken. Ik heb een nieuw plugje (popper) gevonden en dat lijkt me een heel aardig dingetje. Zo aardig dat ik er een stukje van heb gefilmd. Ik noem het de KlikKlakplug omdat dit plugje een klikkend geluid produceert. Ik weet dat men in Engeland graag vist met garnalen omdat deze garnalen ook een soort klikkend geluid schijnen te produceren als zij zwemmen. Men zegt dat, want ik hoor het niet... Het zal zo zijn en dat is dan wonderbaarlijk dat de baars dit wel weet op te vangen.

Het zeer speciale schoepje van de KlikKlak plug, gelijk een bliek. Ziehier het filmpje dat ik geschoten heb.

FILMPJE IMA LOT100

Aangezien de baars op de Oosterschelde nu ook los schijnt te zijn, ga ik volgend weekend eens richting dit water en ik hoop daar bovenstaande poppertje eens te gaan proberen. Lijkt me k(l)icken....
Ik laat het even weten wanneer ik ga. Wanneer u dan mee wilt, is dat geen probleem. Het zal wel vrijdag of zondag (8 juni) worden.

 

 

Peddel terug naar de homepage