TRIPS augustus 2009

Later in augustus nog 2 trips gemaakt. Iets minder spectaculair als de eerdere trips, maar nog steeds erg
de moeite waard. Weinig foto's gemaakt deze keren. Voornamelijk maar wat kale tekst dus...


Zaterdag weer geprobeerd op de Oosterschelde. Helaas was vandaag de wind een beetje spelbreker. I.p.v. een wegvallende wind die was beloofd en waar wij op gehoopt hadden, bleef de wind een beetje vervelend doen. Dus iets te veel golven om lekker te kunnen varen en vissen. Toch maar rond 1500 het water op gegaan en Constant volgde rond 17.30. Veel getijverschil vandaag en ook zeer veel sla. Uiteindelijk toch wat schoner water gevonden en daar een aantal aanbeten al trollend verzilverd. Het waren wel 50ers dus dat vergoedde een hoop. Ik denk er trouwens zeer sterk over om een baitrunnermolen aan te schaffen voor het trollen, want als ik er wel eens een 80er  opkrijg, trekt hij de steun compleet uit de kajak, vermoed ik zo. Wat een harde aanbeten soms! Met een baitrunner heb je een heel stuk meer veiligheid bij zo'n run.
Met de nodige moeite kon je nu af en toe een visje vangen, maar ze zaten er niet meer zo dik als afgelopen week. Misschien komt het wel door de wind van de dag ervoor en het vele aanwezige sla.
Opvallend feit was de aanwezigheid van enkele bootjes. Ik heb hier nog nooit bootjes gezien, dus kennelijk waren de foto's iets te duidelijk. Sommige lui spitten alles af op zoek naar stekken en het misbruiken van info. Ze hielden ons in de gaten en wel zodanig dat Constant een gehaakte baars als een hondje moest meeslepen en een heel eind verderop pas kon drillen!
Voortaan zal ik wat voorzichtiger moeten zijn, jammer maar het is keiharde realiteit. 
Kleurtjes? Wederom geel en chartreuse, met een toefje oranje Ik durf er niets anders meer aan te hangen.
Geen verkoop praatje, maar ik sta elke keer weer versteld van de vangkracht van de Payo Slimmer in de
geel/oranje kleur. Zeer prettig te werpen en een lekkere actie. Klik op het plaatje voor meer info:

 

Trip 2.

Gisteren richting OS getogen. De wind zou moeten wegvallen tot Bft 2, maar het blijft altijd een gok. Bij aankomst rond 3en een dikke BFT 4 op de kant en het zag er niet goed uit. Toch besloten te gaan. Toen de wind dit ook doorhad, gaf hij het op. 
Bij het te water laten was de wind in 1 keer weg en was het BFT 0 en zo bleef het. Ideaal dachten wij. Tijdens het opkomende water zat er wat stroming in het water en vingen wij de nodige vissen en visjes al trollend. Op een gegeven moment waren er trouwens wel 5 jaks op het water!
Ik heb mijn trolhengel voorzien van een baitrunner molen om van die knalharde aanbeten af te zijn. Het lijkt mooi zo'n harde aanbeet, maar het minder goed voor het materiaal en de vis. De baitrunner werkte perfect, de vis kon mooi lijn nemen, zonder dat zijn bek uit elkaar werd gerukt. Kwestie van de hengel pakken en draaien en contact maken. Prima, een aanrader! Misschien dat er nog een baitrunner op de markt komt bestemd voor het zoute. Ik zou graag een grotere slinger en een wat bredere spoel willen hebben.
Ik zal het daar eens met wat producenten over gaan hebben, wie weet...

 


Mitchell Avorunner 3500


Het was minder met de vis dan de week voor de storm. Ook was de watertemperatuur maar liefst 5gr gekelderd! Het was nu 17,2 graad. De meeste vis werd trollend gevangen. Nog enkele andere stekjes geprobeerd, maar sommige geultjes waren gewoon leeg. Zal allemaal te maken hebben met het slechte weer. Misschien moet de vis of juist de aasvis weer hergroeperen. Grote kans dat alles uit elkaar is geslagen en de vis zich heeft verspreid.
Nog even een opmerking over het verspelen van enorme vissen. Op een bepaald moment kreeg ik een mooie aanbeet, maar de vis wilde niet echt dichterbij komen. Yes, een 70er riep ik al naar Ronald en die pakte alvast zijn camera. Na diverse rondjes om de boot, dan maar de dril echt forceren en ik pompte de grote (dacht ik) vis naar boven. Tja en dan blijkt de achterste haak in de zijkant te zitten en de baars maar 50 cm te zijn! Als je deze vis zou verspelen, dan zou hij zeker in mijn fantasie 80 cm zijn geweest. Eerst zien en dan geloven zeg ik dus altijd. Nog een voorbeeld:
Later wederom nog een aanbeet en een zeer grote weerstand. Ook deze vis wilde niet echt dichterbij komen. Het zwom wel, dus het was geen wier. Mysterie? Het bleek dus een enorme dikke geep te zijn, die al kronkelend ook nog wat zeesla had verzameld. Bij de boot gekomen, jumpte hij over de boot zijn vrijheid tegemoet. Hoe misleidend kan het allemaal zijn!
Vandaag had ik gehoopt wat te gaan vangen op mijn nieuwe sidewinders sandeels. Helaas wilde de baarzen geen medewerking meer verlenen, behoudens wat voorzichtige aanbeetjes, maar dat kunnen ook gepen zijn geweest. Ik ben echter overtuigd dat deze sidewinders gaan werken! Ze zien er zo visvangerig uit!


kijk eens voor andere modellen op onze sites www.zouterovers.nl of
www.onlinekunstaas.nl


Ik verwacht er nog wel wat van de komende septembermaand. Ik heb in ieder geval vakantie
vanaf 14 september! Wordt vervolgd!

Rene

 

Peddel terug naar de homepage