KAJAK ERVARINGEN
  • HOBIE
  • WILDERNESS SYSTEMS
  • OCEAN KAYAKS
    Big Game
  • BIC

HOME

Hobie Mirage Outback  review door Marco van Nieuwenhuizen.

In januari 2007 heb ik een Hobie Kayak aangeschaft met als voornaamste doel de zeebaarzen te kunnen volgen en te kunnen bereiken op plaatsen waar je vanaf de kant niet komt.

Vanaf februari ben ik begonnen op het Veerse Meer. Soms worden hier nog regenboog en bruine forellen gevangen en met de kajak kun je ook op de onbereikbare plaatsen komen. Bovendien ben je hier redelijk beschut als de wind harder dan 4 waait.

Forellen heb ik niet gevangen..

Hiernaast heb enkele tochtjes gemaakt op de Oosterschelde.. Dit om te wennen aan de kajak, het vissen en alle andere dingen die op je af komen als je op het water zit.

Het voordeel van de Hobie Kayak is zijn unieke trapsysteem. Je trapt met je voeten en hebt je handen vrij om te vissen.
 

April was een maand waar ik op de geep en haring gevist heb (met wisselend succes). De haringvangsten in het gat bij de Brouwersdam waren goed. Tevens een moment waarop ik de fishfinder kon uit proberen.

Eigenlijk ben je in het begin meer bezig met het kajakken en het varen dan met vissen. De vangsten kwamen goed op gang toen ik de kajak mee heb genomen naar Noorwegen. Het varen in de fjorden is een ongelooflijke ervaring! Het vangen van vissen ook!!

 

Voor het vissen op de Oosterschelde of op zee ben je enorm afhankelijk van de wind. Weer speelt geen rol daar kun je je opkleden. Het heeft veel gewaaid in het najaar van 2007 en ondanks dat het begin van het jaar heel goed was viel net najaar tegen.. Pas in september, oktober heb ik de 1ste zeebaarzen vanuit de kajak gevangen en was mijn missie voor 2007 geslaagd!!

Op dit moment (februari 2008) ben ik andere plaatsten aan het verkennen en heb ik al gevaren op het spuikanaal van het Schelde Rijn Kanaal.. Missie snoekbaars.. En ben ik naar de Biesbosch geweest om te kijken naar plaatsen waar ik het water in kan..

Dit jaar ga ik de zij-bananen (outriggers)aan de kajak monteren als het harder dan 3 waait.. Op zich kun je tot vrij harde wind het water op. Maar als je je visspullen bij je hebt sla je liever niet om.

Het is echt een super ervaring om de zeebaarzen voor je uit te zien gaan en ze over de mossel en oesterbedden te achtervolgen.

Mocht je vragen hebben over de Hobiekajak of kajakken in het Delta dan hoor ik je graag!

marconieuwenhuize@planet.nl

www.zeebaars.info